Hoteltips voor Antwerpen

Een stedentrip naar Antwerpen is niet compleet zonder overnachting. Op die manier hoef je geen rekening te houden met het aantal pintjes dat je drinkt en kun je volop van het nachtleven van Antwerpen genieten als je dat wilt. Het hotelaanbod in Antwerpen is vooral gericht op toeristen. Het aantal hotels dat nadrukkelijk als ‘zakenhotel’ betiteld kan worden is in verhouding vrij klein. Toch zijn die er zeker ook in Antwerpen. Omdat de bezettingsgraad van de toeristenhotels gemiddeld in het weekeinde wat hoger ligt dan doordeweeks, betekent dit dat de prijzen in het weekeinde over het algemeen wat hoger liggen. Toch vind je voor de meeste weekeinden altijd wel ergens een leuke hotelaanbieding.

Waar overnachten in Antwerpen?

De meeste hotels in Antwerpen bevinden zich binnen de binnenring van Antwerpen. Zolang als dat je een hotel binnen de ring boekt zit je eigenlijk altijd goed, want er is dan altijd wel iets te beleven in de buurt. Het ene stuk is wel wat levendiger dan het andere. Van oudsher kiezen toeristen er graag voor om in of vlak bij de historische binnenstad te ovenachten. Door de grotere vraag liggen de prijzen hier vaak wel wat hoger. Ook kun je de pech hebben dat je hotelkamer aan een drukkere straat zit waardoor je te maken kunt hebben met redelijk wat geluid van straat als de hotelkamer niet goed geïsoleerd is. Het grote voordeel van overnachten in het middeleeuwse centrum is dat je na een paar pinten in de kroegen van Antwerpen meestal niet ver meer hoeft te lopen naar je kamer.

Als je in de buurt wilt zitten van leuke restaurants, winkels, bezienswaardigheden en musea dan is een hotel, appartement of B&B in één van de volgende wijken aan te raden:

hilton

HISTORISCH CENTRUM
Hét toeristenhart van Antwerpen wordt nog altijd gevormd door het historische centrum van Antwerpen. Hier zit de grootste concentratie aan restaurants en bars. Hier vind je de meeste historische gebouwen en pleinen. Daarnaast is het oude centrum van Antwerpen ook een prima uitvalsbasis om de rest van Antwerpen te verkennen. De prijzen liggen hier gemiddeld iets hoger dan elders in Antwerpen.

MEIR & DE WILDE ZEE
Mocht winkelen jouw hoofddoel zijn, dan is overnachten in of rondom de wijk ‘De Wilde Zee’ aan te raden. Dit gebied ligt ten oosten/zuidoosten van het historisch centrum en omvat de beste winkelstraten van Antwerpen zoals de Meir, Hopland en de Schuttershofstraat. Daarnaast is deze wijk ideaal gelegen tussen het Centraal Station en het historisch centrum.

THEATERBUURT
De theaterwijk van Antwerpen concentreert zich vooral rondom het Theaterplein waar de Stadsschouwburg van Antwerpen staat. Ook ben je hier in het gebied waar op zondag de Vogelenmarkt en op zaterdag de Vreemdelingenmarkt gehouden wordt. In deze wijk vind je ook cultuur op kleinschaliger niveau zoals het Echt Antwaarps Theater.

SINT ANDRIES
Direct ten zuiden van het historisch centrum ligt de wijk Sint Andries. Deze wijk biedt een leuke mix aan winkels en horeca. Zo kun je hier heerlijk shoppen in winkels waar antiek en brocante verkocht wordt en kun je lekkernijen kopen bij enkele van Antwerps beste chocolatiers en bakkers. De Antwerpse modewijk ligt ook grotendeels in Sint Andries. Voor echte Antwerpse mode ga je dus hier shoppen!

HET ZUID
Sinds het begin van deze eeuw is het Zuid uitgegroeid tot een enorm populaire wijk. Dit is eigenlijk de eerste wijk in Antwerpen die als ‘hip’ beschouwd mocht worden en is dat nog steeds. Leuke bars en restaurants verzamelen zich hier aan mooie statige straten en pleinen. De Gedempte Zuiderdokken en het Museum voor Schone Kunsten mogen als het kloppend hart van deze leuke wijk gezien worden.

STATIONSBUURT
De Stationsbuurt ligt rondom treinstation Antwerpen Centraal. Vanwege de vele juweliers en diamantenhandelaren wordt deze wijk ook wel Diamant genoemd. Voor wie met de trein naar Antwerpen komt is deze wijk ideaal als je niet verder wilt reizen met je bagage. Het grote voordeel van de wijk is dat dit het hart is van het openbaar vervoer. Hierdoor zijn alle wijken en bestemmingen in Antwerpen goed te bereiken met bus, tram en metro. Kloppend hart van deze wijk is de Keyserlei. Deze straat brengt je vanaf het station richting de Meir en het historisch centrum. Aan de Keyserlei zit veel horeca.

Onze hoteltip voor de Stationsbuurt:
Het comfortabele Radisson BLU Astrid Hotel

Radisson BLU Astrid Hotel

ZURENBORG
Het aantal accommodaties in en rondom de wijk Zurenborg is vrij beperkt. Deze oer-Antwerpse wijk is immers niet zo toeristisch, maar daarom juist wel zo leuk! Het hart van Zurenborg is de Dageraadplaats. Op dit plein komen de lokale bewoners samen om te spelen (de kinderen) en te socialiseren (de volwassenen). Op loopafstand ligt de Cogels-Osylei waar je prachtige stadsarchitectuur in de stijlen art nouveau en neoclassicisme kunt bewonderen. Als op een zonnige zaterdagmiddag de terrassen in de binnenstad overvol zijn dan is er hier over het algemeen altijd wel een plekje.

Onze hoteltip voor Zurenborg:
Het sfeervolle Rock Lobster City Hotel

EILANDJE
De nieuwe hippe wijk van Antwerpen is ontstaan aan de noordkant van het centrum. Rondom het markante MAS-museum is het Eilandje helemaal hip en happening geworden. Wat je hier ziet, is een fraai staaltje van stadsvernieuwing waardoor een voorheen amper interessante buurt in enkele jaren tijd omgetoverd is tot één van de meest geliefde wijken van Antwerpen. Je zit hier omgeven door water, een paar leuke musea en een aangenaam aanbod van restaurants. Het historisch centrum bereik je via de Scheldekaaien in zo’n 10-15 minuten lopen.

Meer accommodatietips voor Antwerpen

De site waarovernachtenin.nl biedt de beste informatie over waar je in plaatsen het beste kunt overnachten. Reisexperts hebben op basis van hun ervaringen met Antwerpen bijvoorbeeld de beste budgethotels, de handigste accommodaties qua ligging en de meest bijzondere hotels in Antwerpen geselecteerd en beschreven. Wij gebruiken deze site geregeld tijdens onze zoektocht naar de meest geschikte overnachtingsmogelijkheden voor een reisbestemming.

De beste opties om te overnachten in Antwerpen lees je op ‘Waar overnachten in Antwerpen?“.

Jouw bezoek aan Antwerpen

Wil je Antwerpen gaan bezoeken? Sommige dingen kun je beter vooraf regelen. Denk aan een hotelovernachting, treinkaartjes, activiteiten en tours. Krijg voordeel met een stadspas voor Antwerpen, zoals kortingen en voorrang bij bezienswaardigheden en musea.

Regel alles in Antwerpen in een paar kliks

✅ korting op hotelkamers
✅  skip-the-line toegang bij attracties
✅ gegarandeerd plek bij de leukste tours
✅ de beste deals op één pagina

kortingen, reserveringen en tickets voor Antwerpen