Uitgaan in Antwerpen

Het uitgaansleven in Antwerpen is naast winkelen een belangrijke reden om Antwerpen te bezoeken. Al eeuwenlang komt men naar Antwerpen om vertier te zoeken. Waren het vroeger vooral zeelieden die voor drank en vrouwen naar Antwerpen kwamen, tegenwoordig zijn het veelal Belgen én Nederlanders die massaal het uitgaansleven van Antwerpen verkennen. Uitgaan in Antwerpen kan op velerlei manieren. Clubs, restaurants, bars en bioscopen wachten op gasten om hen een aangenaam verblijf in Antwerpen te bezorgen.
Bars

In Antwerpen vind je honderden bars. Het aanbod varieert van bruine kroegen tot trendy bars. Bruine kroegen vind je door heel Antwerpen, zowel in het centrum als in de buitenwijken. Volgens ons hoort een bezoek aan een bruine kroeg bij je bezoek aan Antwerpen. De kans is groot dat je hier in gesprek raakt met locals die je van alles over de stad kunnen vertellen. Hippe bars vind je tegenwoordig vooral in de gebieden Het Eilandje en Het Zuid. Ook de Keyserlei is tegenwoordig weer een plek waar je gezien mag worden.

De stoffige bars en restaurants in het centrum van Antwerpen zijn de afgelopen jaren steeds meer vervangen door trendy uitgaansgelegenheden zoals goede cocktailbars en restaurants waarbij de beleving centraal staat. Men weet in Antwerpen inmiddels ook dat meegaan met de tijd een must is. Gelukkig blijven er ook voldoende kroegen over waar die typische Vlaamse sfeer nog overheerst en de tijd stilgestaan lijkt te hebben.

Bierwandeling door Antwerpen

Tijdens een bierwandeling leer je de leuke bars en de lekkere bieren van België kennen. Tijdens een 4 uur durende wandeling ga je 6 verschillende bieren proeven en doe je ook een jenevertasting. Dit alles wordt veraangenaamd met wat lekkere hapjes.

Deze unieke bierwandeling door Antwerpen is te reserveren via onze betrouwbare partner GetYourGuide.

Bekijk alle informatie en reserveer direct online:
Bierwandeling door Antwerpen

+ gratis annuleren tot 24 uur voor aanvang
+ proeven van 6 Belgische bieren inbegrepen
+ extra snacks inbegrepen
+ jevenerproeverij inbegrepen
+ duur 4 uur
+ met tourgids in het Nederlands of Engels
+ ideale wandeling voor vrijgezellenfeestjes
– minimumleeftijd is 16 jaar

Bar Het Elfde Gebod

Cocktailbars

Het aantal goede cocktailbars is de afgelopen jaren enorm toegenomen. De toenemende populariteit van cocktails is daarmee goed zichtbaar in de Scheldestad. Een zaak die al jarenlang tot onze persoonlijke favorieten behoort is Cocktails at Nine. En nee, je hoeft hier echt niet te wachten tot negen uur voordat je aan kunt schuiven voor een meesterlijk bereide cocktail. Sterker nog, in het weekeinde kun je beter wat vroeger arriveren in deze zaak op de Lijnwaadmarkt.

Brasserie Appelmans staat vooral bekend als absintbar, maar het draait hier niet alleen maar om dit groene drankje. Nee, bij Appelmans kun je heerlijke cocktails drinken die variëren van klassiekers tot aan eigen bedachte brouwsels.

Een vintage inrichting, een handgeschreven cocktailkaart in de vorm van een boekje en zeer aangename cocktails die op creatieve wijze geserveerd worden. Dat is Dogma, een cocktailbar die zich zeker tot de besten van Antwerpen mag rekenen. Wij hebben hier al heel wat bijzondere cocktails gedronken.

Cocktailbar Dogma
cocktail bij Cocktailbar Dogma

Bocadero

Iedere zomer verandert de Waagnatie in een zomers strand, compleet met een grote beachbar en diverse eetgelegenheden. Bocadero is uitgegroeid tot een begrip in Antwerpen. Je kunt hier vanaf halverwege mei tot het einde van de zomer terecht voor een koel drankje, een lekkere snack of een complete maaltijd. De sfeer is er zeer relaxed en de strandstoelen zijn uitnodigend, vooral als het zomers weer is. De entree is helemaal gratis en parkeren kan naast de deur. Er worden geregeld evenementen georganiseerd. Wat er op de kalender staat verschilt van jaar tot jaar.

Meer info op de officiële website van Bocadero

Bocadero

Clubs

Hoewel het tijdperk van roemruchte clubs als Zillion, Funk You, Ambassador en Zillion al lang verleden tijd is, is er op clubgebied toch zeker nog voldoende te beleven in Antwerpen. Dé plekken om te dansen zijn tegenwoordig salsaclub Café Local, het bij de haven gelegen The Villa en Club Lima, dat op ’t Eilandje te vinden is.

De fameuze clubs Velvet Lounge en Stereo Six hebben in juni 2012 hun deuren helaas gesloten voor het nachtpubliek. Noxx, waar zo’n acht jaar lang duizenden mensen gefeest hebben, heeft eind augustus 2015 haar deuren gesloten.Feestcafés

Nederlanders die op zoek zijn naar feestcafés die komen al bijna automatisch uit in het historisch centrum van Antwerpen. Op de Kaasrui, de Lijnwaadmarkt en Torfbrug vind je een aantal cafés die je kunt categoriseren als skihutplekken en karaokebars. Deze cafés zijn vooral populair onder de jeugd en onder Nederlanders en Belgen die hier een vrijgezellenavond komen vieren. Het gros van de gezelschappen die een vrijgezellenfeest komen vieren komen in deze straten terecht.

Vrijgezellenfeesten

Inmiddels is men in Antwerpen prima gewend aan groepjes mannen en vrouwen die een vrijgezellenfeest vieren, al dan niet verkleed. In de zogenaamde feestcafés is het dan meestal ook geen enkel probleem om binnen te komen. Je zult er echter wel rekening mee moeten houden dat men niet overal zit te wachten op luidruchtige groepjes feestvierders. Vooral in de horecagelegenheden die wat hoger aangeschreven staan zou je als groep mogelijk niet binnenkomen. Veel hangt ook af van hoe je je gedraagt. Wil je overal zonder problemen binnenkomen dan is het misschien handig om de vrijgezel in kwestie niet carnavalesk aan te kleden.

Veel vrijgezellenfeesten worden gehouden in het zomerseizoen. Het voordeel dat je dan hebt is dat het vaak redelijk tot goed weer is en het heerlijk is om te vertoeven op één van de vele terrassen die de stad telt. Dat is echt op en top Antwerpen. Gezelligheid is vrijwel gegarandeerd.

terras

Rosse buurt

De rosse buurt van Antwerpen is tegenwoordig beperkt tot slechts één straat: de Verversrui. Inmiddels is het gebied met de rode lampen voetgangersgebied geworden. Voor stripclubs moet je richting het station gaan. Daar zitten de laatste plekken waar de dames dansend op muziek uit de kleren gaan.

Bioscopen

Antwerpen telt twee grote bioscopen. In het centrum ligt op een steenworp afstand van het station bioscoop UGC Antwerpen. In vergelijking met een gemiddelde bioscoop is de UGC Cinema zeker niet verkeerd. Als je in het centrum van Antwerpen bent en geen zin hebt om tram, trein of taxi te pakken dan kun je hier prima een filmpje pakken. Een trede hoger wat betreft beleving is naar onze mening megabioscoop Kinepolis, die ten noorden van het centrum ligt. Kinepolis Antwerpen (voorheen Metropolis) is met 24 zalen ruimschoots de grootste bioscoop van de stad. Het filmaanbod is vrij divers. Jong en oud zullen er films van hun gading vinden. Kinepolis schuwt ook de commercieel minder interessante buitenlandse films niet. Turkse komedies, Franse actiefilms en af en toe een sfeervolle Bollywood film vind je hier dan ook geregeld terug in het programma.

bioscoop Kinepolis